Seuran esittely

Laajavuoren Ratsukot on toiminut vuodesta 1968 rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys on perustettu 1966. Jäsenistö jakautuu laajasti Jyväskylään ja sen ympäristökuntiin.

Pääpaikkamme on Jyväskylän Ratsastuskoulu Killerin hevosurheilukeskuksessa, joka mahdollistaa monipuolisen hevosharrastuksen ja kilpailutoiminnan.

Ratsastuksen perusopetus on keskeinen tavoite toiminnassamme. Seuramme mahdollistaa omistamillaan kentillä ja maneesissa ratsastuksen perusopetuksen järjestämisen yhteistyössä Jyväskylän ratsastuskoulun kanssa.

Nuorten osallisuus aktiivisina toimijoina on keskeinen teema seuramme toiminnassa. Suurin osa jäsenistämme on nuoria hevosharrastajia, jotka aktiivisesti vaikuttavat seuramme toiminnan suunnitteluun ja järjestämiseen. Seuran tavoitteena on mahdollistaa toiminnallaan myös erityistä tukea tarvitsevien nuorten aktivoiminen harrastuksen pariin. Yhteisöllisyydellä ja yhteisellä tekemisellä on keskeinen merkitys syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemisessa.

Ratsastusseura harjoittaa koulutus- ja nuorisotoimintaa. Järjestämiensä neuvonta-, ohjaus- ja opetustilaisuuksien avulla yhdistys kohottaa omien jäsentensä, muiden seurojen jäsenten sekä aiheesta kiinnostuvien henkilöiden ratsastustaitoa ja -tietoutta sekä laajentaa ratsastusurheiluun liittyviä harrastusmahdollisuuksia.

Joulujuhla järjestetään Jyväskylän Ratsastuskoulun kanssa yhteistyössä joka vuosi itsenäisyyspäivänä 6.12. Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenistämme pääsee mukaan joulujuhlaan joko osallistumalla esityksiin tai tulemalla yleisön joukkoon kannustamaan esiintyjiä taidokkaisiin ratsastusnäytöksiin.

 

Seura järjestää myös erilaisia retkiä esim. Apassionata, Tampereen hevosmessut ja Helsingin International Horse Show.